Olej arganowy spożywczy

Olej arganowy spożywczy

olej arganowy spożywczy!!

Olej arganowy spożywczy oprócz swoich walorów smakowych (świetnie pasuje do sałatek czy świeżego pieczywa) charakteryzuje się także działaniem leczniczym . W 80 proc. składa się z nienasyconych kwasów tłuszczowych – kwas oleinowy i linolowy (witamina F). Kwas oleinowy przeciwdziała miażdżycy oraz chorobom serca, pomaga kontrolować poziom cukru we krwi. Z kolei kwas linolowy to kwas egzogenny co oznacza, że jest on niezbędnym składnikiem diety, bo organizm nie może go sam wyprodukować (musi być dostarczany z zewnątrz).Olej ma dwukrotnie więcej witaminy E od oliwy z oliwek, a także cenne antyoksydanty, które chronią nas przed atakiem wolnych rodników wywołujących choroby, w tym nowotwory. Zawiera także fitosterole, wykazują one działanie hamujące wzrost komórek nowotworowych, działają regenerująco i naprawczo.Olej arganowy spożywczy zmniejsza wysokie ciśnienie krwi, obniża poziom złego cholesterolu, wzmacnia odporność, nawilża od środka. Dostarcza cennych witamin, chroni przed schorzeniami serca i przedwczesnym starzeniem się organizmu, korzystnie wpływa na włosy i paznokcie.Olej posiada certyfikat ECOCERT i USDA ORGANIC!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *